Molitev za ozdravljenje duše

To je predloga za molitev, ki naj bi jo vsak ponotranjil in posvojil na svoj način. Vsak Božji otrok in Jezusov učenec ima v sebi Svetega Duha, zato te besede lahko vzamemo kot izhodišče, ki ga bo Duh dopolnil in poglobil oziroma nas še podrobneje vodil na razna področja molitve. Dejstvo je, da je vsak od nas v večji ali manjši meri poškodovan zaradi posledic greha, ki smo mu služili, zato vsi potrebujemo tovrstno ozdravljenje, obnovitev oziroma posvečenje.

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime. Pridi tvoje kraljestvo. Zgôdi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh; in odpústi nam naše dolge, kakor smo tudi mi odpustili svojim dolžnikom; in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega.

Aba, Oče, v imenu Jezusa Kristusa prihajam k tebi. In kakor sem bil krščen v Kristusa, križan in pokopan z njim ter obujen z njim od mrtvih, ti zdaj prinašam svoje telo – vse kar sem, kar imam, vse kar mislim, kar čutim, vse, kar si želim, kar pričakujem in načrtujem – kot živo žrtev. Jezus, moj učitelj in veliki duhovnik, vzemi to žrtev in jo v svoji moči daruj Bogu Očetu v prijeten dar, v sveti ogenj tvojega Duha, ki očiščuje in použiva vse. Hvala ti, Bog, ker vem, da jo sprejemaš! Zaupam ti.

In zdaj, Aba, Oče, te prosim, da me prenoviš od znotraj, da bom odseval tvojo podobo v ta mračni, grešni, utrujeni svet. Naj sijem s svetlobo Jezusa, ki je luč sveta in ki po veri prebiva v meni. Hvala ti, Bog.

Prosim, ozdravi moja čustva. Ozdravi vzorce mojega čustvovanja, da bodo odsevali Jezusa. Daj mi čustveno stabilnost, reši me nihanj razpoloženja. Vem, da sem prizadel mnoge; Oče, odpusti mi, odločam se, da jih bom ob prvi priliki prosil odpuščanja. In mnogi so prizadeli mene. To boli in ustvarja v meni občutke praznine, prizadetosti, samopomilovanja, zavrnjenosti, zavračanja, nevoščljivosti, jeze, sovraštva in zaničevanja. Toda zdaj vse te občutke in vsa ta ranjena čustva prinašam k tebi, Oče, po Jezusu Kristusu, in jih izlivam pred tabo skupaj z daritvijo svojega življenja. Vsemu temu se odrekam; naj zgori v tvojem ognju! In prav tukaj in zdaj se odločam, da se odpovedujem vsem zameram in popolnoma oprostim vsem, ki so me prizadeli. Še posebej oproščam _______. V imenu Jezusa Kristusa: odpuščam vam vsem! In zdaj, Oče, po veri sprejemam tvoje odpuščanje za vse svoje grehe, napake in pomanjkljivosti ter tudi sam odpuščam sebi. Hvala ti, Oče, ker vem, da si mi odpustil. In zdaj po tvojem Svetem Duhu oblačim globoko usmiljenje do vseh, sočutje in tvojo nebeško ljubezen, ki pokrije množico grehov. Naj se dvigne v meni tvoje veselje in hvaležnost za vse. Hvala ti, Gospod, ker je pri tebi odpuščanje! Zaupam ti.

Prosim, ozdravi mojo voljo. Ozdravi vzorce mojega obnašanja in odzivanja, da bodo odsevali Jezusa. Priznavam ti nedoslednost, oklevanje, omahljivost, brezvoljnost, lenobo, iskanje bližnjic, plašnost, nezanesljivost, nezvestobo in samovoljo. Odpusti mi, Oče. V imenu Jezusa se odpovedujem obupu, občutkom nemoči, nesmisla, ohromelosti, utrujenosti, teže in strahu – naj izginejo iz mojega življenja! In zdaj, prosim, daj mi moč, pogum in odločnost, da vztrajno delam dobro, da se trudim in sem potrpežljiv, pa naj bodo moje okoliščine še tako slabe. Zravnaj moje poti, odločam se za načelnost, iskrenost, resnicoljubnost in poštenost, tudi kadar bo v mojo škodo. Daj mi jasno spoznati, kaj je tvoja volja zame danes in vedno. Pokaži mi konkretne prioritete, da se bom lahko osredotočil nanje z vso predanostjo, ostalo pa pustil ob strani. Oče, želim izpolniti vso tvojo voljo v vsem svojem življenju! Naj me tvoj Sveti Duh, ki si mi ga dal, vodi v polno življenje, Jezusovo življenje tukaj in zdaj, da lahko z močjo opravljam njegova dela in se z veseljem žrtvujem za bližnje ter tako prinašam tvoje kraljestvo v ta svet. Hvala ti, živi Bog, ker si poln življenjske moči! Zaupam ti.

In prosim te, ozdravi in prenovi moj um. Ozdravi vzorce mojega mišljenja, da bodo odsevali Jezusa. Priznavam ti vse dvome, pomisleke, nerazumevanje in nevednost ter globoko ukoreninjena prepričanja, ki izhajajo iz mojega otroštva ali okolja. Priznavam ti, da sem sprejel marsikatero laž ter da se lažem samemu sebi in drugim. Toda zdaj se odpovedujem vsakršni laži, prevari in zmedi – v imenu Jezusa se vsemu temu upiram in ukazujem, naj vse to izgine iz mojega življenja. Priznavam ti svojo majhnost in omejenost – naj živim kot otrok, v ponižnem in veselem zavedanju, da si nad mano ti, Oče, ki veš in razumeš vse. Naj me razsvetljuje resnica – Jezus in njegova beseda. Jezus, Učitelj, želim hoditi za teboj kot učenec. Uči me. Vodi me. Govori mi. Odpri moj um, da bom globlje spoznal tebe in Očeta. Naj mislim tvoje misli, naj si zamišljam tvoje zamisli – tiste dobre, zdravilne, osvobajajoče, očiščujoče, odrešujoče. Odstri zavese mojega uma, da bom zapažal čudeže, ki jih neprestano delaš okrog mene in v meni; reši me grozljive, brezbožne zaslepljenosti. Obnovi mojo sposobnost imaginacije, da bom imel tvoje predstave, da bom na Tebe, na svet in na sebe, na preteklost, sedanjost in prihodnost gledal tako, kot gledaš ti. Hvala ti, Gospod, ker me učiš! Zaupam ti, da boš naredil še mnogo več, kot te prosim.

Tako, Oče, se ti izročam, da bom popolnoma tvoj. Naj rastem in se krepim v Duhu, naj moje življenje vztrajno in potrpežljivo obrodi ves njegov dobri sad: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, dobroto, radodarnost, zvestobo, nenasilnost in samoobvladanje. V imenu Jezusa Kristusa, amen!

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.